Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

Η διαδικασία εισαγωγής ενεργοποιείται τρεις φορές κάθε χρόνο, συνήθως Φεβρουάριο, Ιούλιο, και Σεπτέμβριο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Συντονιστική Επιτροπή Προγράμματος για περισσότερες πληροφορίες.

Επόμενη προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Ιούλιος 2024 - θα ανακοινωθεί

Στο ΠΜΣ ΗΜΜΥ γίνονται δεκτοί κάτοχοι προπτυχιακού τίτλου σπουδών Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Μηχανικού Υπολογιστών, Πληροφορικής, Φυσικής, Μαθηματικών, ή παρεμφερούς γνωστικού αντικειμένου. Υπό όρους εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα μπορεί να χορηγηθεί σε φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις προϋποθέσεις αποφοίτησης του προπτυχιακού προγράμματος αλλά βρίσκονται κοντά στην αποφοίτησή τους.

Πριν την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με ένα μέλος ΔΕΠ της Σχολής ΗΜΜΥ για να συζητήσουν πιθανά θέματα για τη διατριβή τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Για να κάνετε αίτηση:

  1. Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων μεταπτυχιακών σπουδών.
  2. Εγγραφείτε στην πλατφόρμα και συνδεθείτε με το νέο σας λογαριασμό.
  3. Από τη λίστα με τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πολυτεχνείου, κάντε κύλιση προς τα κάτω, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Μεταπτυχιακές Σπουδές), και επιλέξτε «Research MSc in Electrical and Computer Engineering» (το οποίο θα είναι διαθέσιμο ένα μήνα πριν την επόμενη προθεσμία).
  4. Υποβάλετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, όπως αναφέρονται παρακάτω.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  1. Αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος. 
    • Εάν ο υποψήφιος δεν έχει το πτυχίο ή το δίπλωμά του τη στιγμή της αίτησης, αλλά αναμένει να το αποκτήσει σύντομα μετά την υποβολή της αίτησης, μπορεί να υποβάλει αίτηση και να αναφέρει την αναμενόμενη ημερομηνία αποφοίτησής του στην αίτησή του. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να γίνεται δεκτός, υπό όρους, εν αναμονή της υποβολής αντιγράφου του πτυχίου ή του διπλώματός του.
    • Εάν το πτυχίο έχει χορηγηθεί από πανεπιστήμιο της αλλοδαπής, το πανεπιστήμιο αυτό πρέπει να περιλαμβάνεται στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).
  2. Αντίγραφα τυχόν αναγνωρισμένων τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών.
  3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών (και μεταπτυχιακών σπουδών, αν έχουν προηγηθεί της αίτησης).
  4. Αντίγραφο πιστοποιητικού καλής ή άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστο B2, κατά προτίμηση υψηλότερου).
  5. Βιογραφικό σημείωμα.
  6. Περίληψη της διπλωματικής/πτυχιακής εργασίας (εφόσον έχει εκπονηθεί διπλωματική ή πτυχιακή εργασία), σύντομη έκθεση επιστημονικών και επαγγελματικών ενδιαφερόντων, και αναφορά των λόγων για τους οποίους ο υποψήφιος ενδιαφέρεται για μεταπτυχιακές σπουδές.
  7. Αντίγραφα τυχόν επιστημονικών δημοσιευμάτων και διακρίσεων.
  8. Τρεις (3) συστατικές επιστολές, από τις οποίες τουλάχιστον οι δύο (2) πρέπει να είναι από το οικείο Τμήμα αποφοίτησης. Συνιστάται στους υποψήφιους να επικοινωνήσουν με τους αντίστοιχους συντάκτες των συστατικών επιστολών αρκετό καιρό πριν την υποβολή της αίτησης και επίσης να δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Με την υποβολή της αίτησης, οι συντάκτες θα λάβουν ένα email με οδηγίες πώς να ανεβάσουν τις συστατικές επιστολές τους στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων.
© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης