Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

Πολιτική Ποιότητας

(όπως εγκρίθηκε από την 1η/08.09.2023 Συνέλευση της Σχολής ΗΜΜΥ)

Οι σπουδές στο Ερευνητικό ΠΜΣ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης αποσκοπούν στην εκπαίδευση και υψηλού επιπέδου τεχνική κατάρτιση σε θέματα αιχμής στα πεδία της Πληροφορικής, της Ηλεκτρονικής, των Τηλεπικοινωνιών, των Συστημάτων, και της Ενέργειας. Σκοπός είναι να αποκτήσουν οι φοιτητές το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο στις θεμελιώδεις αρχές των νέων τεχνολογιών σε όλους τους παραπάνω τομείς, αλλά και να αναπτύξουν εφαρμοσμένη σκέψη, ώστε να μπορούν να επιλύουν πολύπλοκα επιστημονικά και τεχνολογικά προβλήματα και να είναι ικανοί να συναγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

Το προσωπικό που διδάσκει στο Ερευνητικό ΠΜΣ ΗΜΜΥ είναι υψηλών προσόντων και όλοι οι καθηγητές φέρνουν εμπειρίες από γνωστά Πανεπιστήμια ή/και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού, στα οποία είτε έχουν σπουδάσει ή/και εργαστεί ή με τα οποία εξακολουθούν να έχουν ερευνητικές συνεργασίες.

Στις υποδομές της Σχολής που αξιοποιούνται στο Ερευνητικό ΠΜΣ ΗΜΜΥ συγκαταλέγονται 11 θεσμοθετημένα Εργαστήρια, στα οποία διεξάγεται μεταπτυχιακή εκπαίδευση, καθώς και διεθνώς ανταγωνιστική έρευνα, μέσω της προσέλκυσης ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων.

Η έρευνα είναι εξαιρετικά σημαντικός πυλώνας του Ερευνητικού ΠΜΣ ΗΜΜΥ, διότι επιτρέπει την παρακολούθηση και ενεργό συμμετοχή στις επιστημονικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, κάτι που έχει πολύ θετικές συνέπειες στη συνολική προσφορά και αναγνώριση του ΠΜΣ και της Σχολής γενικότερα.

Η ποιότητα του Ερευνητικού ΠΜΣ ΗΜΜΥ διασφαλίζεται από τις παρακάτω δράσεις και διαδικασίες.

  1. Δομή και οργάνωση του Ερευνητικού ΠΜΣ ΗΜΜΥ, με εστίαση στη φοιτητοκεντρική εκπαίδευση.
  2. Εξασφάλιση πολύ υψηλών ακαδημαϊκών/ερευνητικών προσόντων του διδακτικού προσωπικού, μέσω ανοικτών διαδικασιών προσέλκυσης και αξιοκρατικών διαδικασιών πρόσληψης, αξιολόγησης, και περαιτέρω εξέλιξής του.
  3. Διασύνδεση διδασκαλίας, έρευνας, και καινοτομίας.
  4. Εξασφάλιση επαρκούς ποιότητας υποδομών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της μάθησης και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής δραστηριότητας.
  5. Συνεχής αξιολόγηση και βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας του ΠΜΣ.

Για την εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής ποιότητας του Ερευνητικού ΠΜΣ, η Σχολή ΗΜΜΥ εφαρμόζει περιοδική εσωτερική αξιολόγηση, καθώς και διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, σε ετήσια βάση, σε συνεργασία με τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπως αυτές περιγράφονται στο «Εγχειρίδιο Ποιότητας του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας» του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η ερευνητική δραστηριότητα της Σχολής έχει φέρει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, όπως πολλαπλά βραβεία καλύτερων δημοσιεύσεων (best paper awards), με συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών του Ερευνητικού ΠΜΣ ΗΜΜΥ.

Οι απόφοιτοι του Ερευνητικού ΠΜΣ ΗΜΜΥ έχουν καταξιωθεί σε όλους τους στίβους της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Συγκεκριμένα, απόφοιτοι του Ερευνητικού ΠΜΣ ΗΜΜΥ είναι σήμερα Καθηγητές σε Πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, και της Ελλάδας, Ερευνητές σε Διεθνή και Εθνικά Ερευνητικά Ιδρύματα, και καταξιωμένοι επαγγελματίες σε μεγάλες εταιρείες (της Ελλάδας και του εξωτερικού) ή έχουν ιδρύσει δικές τους εταιρείες.

Στοχοθεσία Ποιότητας

(όπως εγκρίθηκε από την 11η/16.12.2022 και επικαιροποιήθηκε από την 1η/08.09.2023 Συνέλευση της Σχολής ΗΜΜΥ)

Η Στοχοθεσία Ποιότητας του Ερευνητικού ΠΜΣ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης θέτει συγκεκριμένους στόχους με μετρήσιμους δείκτες προς επίτευξη στο προσεχές μέλλον. 

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης