Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό

Τσακιρίδου Σοφία

Φωτογραφία προσωπικούΤοποθεσία γραφείου στο χάρτη
Όνοματεπώνυμο:Τσακιρίδου Σοφία
Κατηγορία:Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)
Σχολή:ΗΜΜΥ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)
Εργαστήριο: (Εργαστήριο Πληροφορίας και Δικτύων )
Email:stsakiridou<στο>tuc.gr
Τηλέφωνο:2821037353
Τοποθεσία:Γραφείο: 145Α-18,-19, Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ (Λ), Β' Όροφος

Στοιχεία βιογραφικού

Ειδικότητα: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Σύντομο Βιογραφικό: Η Σοφία Τσακιρίδου έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1988 και τον τίτλο του Διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Vermont των Η.Π.Α. το 1994. Εργάστηκε ως επισκέπτρια επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Vermont (1994-95) και κατόπιν ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Queen’s του Καναδά (1995-1997). Μεταξύ 1997 και 2001 εργάστηκε ως επιστημονική ερευνήτρια στο εθνικό Κέντρο Ερευνών Επικοινωνιών (Communications Research Centre) του Καναδά. Από το 2001 εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως διδάσκουσα και από το 2018 είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής ΗΜΜΥ με γνωστικό αντικείμενο την μοντελοποίηση και ανάλυση απόδοσης δικτύων επικοινωνιών.

Έχει πολυετή εμπειρία σε αυτοδύναμη διδασκαλία μαθημάτων του τομέα τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Επίσης έχει επιτελέσει εφαρμοσμένο διδακτικό έργο διεξαγωγής φροντιστηριακών ασκήσεων σε μαθήματα του ίδιου τομέα. Έχει συμμετάσχει στην επίβλεψη διπλωματικών εργασιών, έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Έχει διατελέσει μέλος επιστημονικής επιτροπής σε διεθνή συνέδρια και κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Εκπαίδευση:

  • Διδακτορικό Δίπλωμα, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο του Vermont, Burlington, Η.Π.Α (1994)
  • Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1988)

Ερευνητικά Πεδία: Δίκτυα Υπολογιστών με έμφαση στην μοντελοποίηση και αξιολόγηση της απόδοσης ευρυζωνικών και ασύρματων δικτύων ενοποιημένων υπηρεσιών με τη χρήση στοχαστικών μοντέλων

Τομέας: Τομέας Τηλεπικοινωνιών

Εργαστήριο: Πληροφορίας και Δικτύων

Μαθήματα: Μοντελοποίηση και Ανάλυση Απόδοσης Δικτύων Επικοινωνιών, Δίκτυα  Υπολογιστών Ι / ΙΙ, Ασύρματα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα, Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα ΙΙ, Θεωρία Πιθανοτήτων, Πιθανότητες και Τυχαία Σήματα, Σήματα και Συστήματα, Στοχαστικές Διαδικασίες και Ανάλυση Χρονοσειρών, Μαθηματικά Ι

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης