Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

Κατάταξη βάσει χρηματοδότησης ERC

Μία μετρική της ερευνητικής αριστείας είναι ο αριθμός των έργων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council - ERC) που έχει προσελκύσει κάθε Σχολή. Τα έργα ERC είναι επιχορηγήσεις ενός Καθηγητή ή Ερευνητή με ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ ανά επιχορήγηση και συγκαταλέγονται στα πιο διάσημα και ανταγωνιστικά της Ευρώπης.

Σήμερα, η Σχολή ΗΜΜΥ του ΠΚ έχει δύο (2) εν εξελίξει έργα ERC (τα οποία ξεκίνησαν το 2023 και το 2024, αντίστοιχα, με διάρκεια πενταετίας), αποτελώντας τη μοναδική πολυτεχνική σχολή στην Ελλάδα που τρέχει δύο ενεργά έργα ERC ταυτόχρονα.

Το παρακάτω γράφημα κατατάσσει τις 416 Σχολές και Τμήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ποσοστό του αριθμού των εν εξελίξει έργων ERC που έχουν προσελκύσει δια τον αριθμό των Καθηγητών που απαρτίζουν την κάθε Σχολή ή Τμήμα. Η Σχολή ΗΜΜΥ του ΠΚ καταλαμβάνει την τρίτη θέση πανελλαδικά σε χρηματοδότηση από το ERC.

Κατάταξη EngiRank

Σύμφωνα με την κατάταξη EngiRank, η οποία αξιολογεί τα κορυφαία Ευρωπαϊκά Πολυτεχνεία και Πολυτεχνικές Σχολές, η Σχολή ΗΜΜΥ του ΠΚ είναι μία από τις πέντε (5) Σχολές ή Τμήματα στην Ελλάδα που περιλαμβάνονται στην περιοχή "electrical engineering, electronic engineering, information engineering." Συγκεκριμένα, η Σχολή ΗΜΜΥ του ΠΚ κατατάσσεται

  • 4η στην Ελλάδα και 89η στην Ευρώπη.

Κατάταξη EduRank

Σύμφωνα με το EduRank, η Σχολή ΗΜΜΥ του ΠΚ κατατάσσεται

  • στην περιοχή computer engineering: 4η στην Ελλάδα, 98η στην Ευρώπη, 304η παγκοσμίως
  • στην περιοχή electronic engineering: 6η στην Ελλάδα, 228η στην Ευρώπη, 671η παγκοσμίως
  • στην περιοχή artificial intelligence: 5η στην Ελλάδα, 288η στην Ευρώπη, 762η παγκοσμίως
  • στην περιοχή electrical engineering: 6η στην Ελλάδα, 305η στην Ευρώπη, 867η παγκοσμίως
© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης