Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE DIAKRISEIS

Το Βραβείο ΙΕΕΕ Claude Shannon-Harry Nyquist Technical Achievement Award σε πρώην Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο καθ. Νικόλαος Σιδηρόπουλος, πρώην Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης, έλαβε το Claude Shannon-Harry Nyquist Technical Achievement Award. Ο καθ. Σιδηρόπουλος, επί του παρόντος Louis T. Rader Professor στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, έχει υπηρετήσει στο παρελθόν τη Σχολή HMMY στο ΠΚ κατά την περίοδο 2002-2011. Έχει επίσης υπηρέτησει ως Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ από το 2005 έως το 2007.

Το βραβείο δόθηκε "για υποδειγματική συμβολή στην αποσύνθεση τανυστών, τη διαμόρφωση δέσμης και τη φασματική ανάλυση." Το βραβείο τιμά ένα άτομο που, για μια περίοδο ετών, έχει κάνει εξαιρετική τεχνική συμβολή στη θεωρία ή/και στην πράξη σε τεχνικούς τομείς εντός του πεδίου εφαρμογής του SPS, όπως αποδεικνύεται από δημοσιεύσεις, διπλώματα ευρεσιτεχνίας ή αναγνωρισμένο αντίκτυπο στον τομέα.

Το βραβείο θα απονεμηθεί επίσημα στο Διεθνές Συνέδριο IEEE για την Ακουστική, την Επεξεργασία Ομιλίας και Σήματος στη Ρόδο, Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2023.

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης