Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE

Ο Καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης είναι ο νέος Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης

Ο Καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης, τέως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και νεοεκλεγείς Βουλευτής Χανίων, είναι ο νέος Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ήταν υποψήφιος στο νομό Χανίων με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ως ένας από τους τέσσερις Βουλευτές Χανίων, λαμβάνοντας 7.029 ψήφους.

Ο Βασίλης Διγαλάκης έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1986 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1992. Από το 1992 έως το 1995 εργάστηκε ως ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Stanford (SRI International) στο Menlo Park της Καλιφόρνιας. Στο SRI ανέπτυξε αλγόριθμους για αναγνώριση ομιλίας και κατοχύρωσε πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση της πρωτοπόρου παγκοσμίως εταιρείας αναγνώρισης ομιλίας, Nuance Communications. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Διάλογος, η οποία πρώτη ανέπτυξε λύσεις αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης για call centers με χρήση τεχνολογιών φωνής στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Από το 1995 είναι Καθηγητής στη Μονοτμηματική Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Στο διάστημα 2003 έως 2005, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ ενώ από το 2005 έως το 2013 κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στη συνέχεια, από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2017 ήταν Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2015 διετέλεσε Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης