Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE DIAKRISEIS

Διάκριση εργασίας Υποψήφιου Διδάκτορα ΗΜΜΥ σε υψηλού κύρους διεθνές συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης

Ιάσων Χρυσομάλλης

Το άρθρο με τίτλο “Deep Reinforcement Learning with Implicit Imitation for Lane-Free Autonomous Driving” και πρώτο συγγραφέα τον υποψήφιο διδάκτορα της Σχολής ΗΜΜΥ Ιάσονα Χρυσομάλλη, δεύτερο συγγραφέα τον απόφοιτο ΗΜΜΥ και υποψήφιο διδάκτορα της Σχολής ΜΠΔ Δημήτριο Τρουλλινό, και συν-συγγραφείς τους Καθηγητές Γεώργιο Χαλκιαδάκη, Ιωάννη Παπαμιχαήλ, και Μάρκο Παπαγεωργίου επελέγη στο shortlist των τεσσάρων άρθρων-υποψηφίων για το Best Paper Award του 26th European Conference on Artificial Intelligence (ECAI-2023).

Το άρθρο παρουσιάζει έναν γενικής χρήσης καινοτόμο αλγόριθμο βαθιάς ενισχυτικής μάθησης (deep reinforcement learning), που αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγο από τον Iάσονα Χρυσόμαλλη και αποτελεί τμήμα της έρευνας του διδακτορικού του, που εκπονείται υπό την επίβλεψη του Καθ. Γεωργίου Χαλκιαδάκη. H έρευνα που παρουσιάζεται στο άρθρο υποστηρίχθηκε από το χρηματοδοτούμενο από το Εuropean Research Council ερευνητικό έργο “ΤrafficFluid”.

Σημειώνεται ότι το ECAI φέτος είχε 391 δεκτά μετά από κρίση άρθρα (από 1631 άρθρα που υπεβλήθησαν για κρίση στο συνέδριο). To ECAI θεωρείται παραδοσιακά το σημαντικότερο συνέδριο Tεχνητής Nοημοσύνης στην Ευρώπη και διοργανώνεται πάντα με την υποστήριξη της European Association for Artificial Intelligence (EurAI), που είναι η ομοσπονδία των ανά ευρωπαϊκή χώρα εθνικών επιστημονικών ενώσεων Τεχνητής Νοημοσύνης (στην Ελλάδα, η αντίστοιχη ένωση είναι η “Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης-EETN”). Στο γνωστό σύστημα αξιολόγησης συνεδρίων CORE, το ECAI εμφανίζεται ως ένα συνέδριο κατηγορίας “A”.

 

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης