Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το Σάββατο 25/5, η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΠΚ) οργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη 26 φοιτητών των Σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, και Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΠΚ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων “Ιστορία του Πολιτισμού” και “Τέχνη και Τεχνολογία,” υπό την επίβλεψη της Δρ. Αλεξάνδρας Κουρουτάκη, μέλους ΕΔΙΠ της Σχολής ΗΜΜΥ.

Οι φοιτητές παρακολούθησαν λεπτομερή ξενάγηση διάρκειας 2:30 ωρών στη μόνιμη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, από την αρχαιολόγο Ευτυχία Πρωτοπαπαδάκη. Στο πλαίσιο της ξενάγησης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αρχαία αντικείμενα - τέχνεργα της Παλαιολιθικής εποχής από το νησί της Γαύδου και ευρήματα από νεολιθικές θέσεις των Χανίων.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για την ίδρυση των πόλεων-κρατών της Δυτικής Κρήτης από τον 8ο αιώνα π.Χ. (με προεξάρχουσες την Κυδωνία και την Άπτερα) και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζωή στη Δυτική Κρήτη έως τον 4ο αιώνα μ.Χ., τις παραγωγικές δραστηριότητες, το εμπόριο, τις συμμαχίες και τις έριδες των κρητικών πόλεων, τις λατρευτικές συνήθειες, τις ταφικές πρακτικές, την τέχνη, και τα γλυπτά και επιτύμβια μνημεία.

Η Σχολή ΗΜΜΥ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στη Διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων - Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και ιδιαίτερα στην αρχαιολόγο Ευτυχία Πρωτοπαπαδάκη για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση που πρόσφερε στους φοιτητές του Πολυτεχνείου.

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης