Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

Κατάλογος Εκδηλώσεων

28
Ιουν

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κας Αμαλίας Μαυρογιάννη, Σχολή ΗΜΜΥ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΗΜΜΥ  
ΤοποθεσίαΛ - Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ, 2041, Πολυτεχνειούπολη
Ώρα28/06/2019 13:00 - 14:00

Περιγραφή:

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΜΑΛΙΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

με θέμα

“Ανάπτυξη και Προσομοίωση Τεχνικών Βελτιστοποίησης και Αποθήκευσης Ενέργειας για τη Μεγιστοποίηση της Διείσδυσης Τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο Αυτόνομο Νησί της Μήλου”

“Development and Simulation of Optimization and Energy Storage Techniques for the Maximization of the Renewable Sources Penetration in the Autonomous Island of Milos”

 

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, 1 μ.μ.

Αίθουσα 2041, Πάρκιγκ Κτίριο Επιστημών , Πολυτεχνειούπολη

 

Εξεταστική Επιτροπή

Καθηγητής Σταυρακάκης Γεώργιος (επιβλέπων)

Αναπληρωτής Καθηγητής Κουτρούλης Ευτύχιος

Επίκουρος Καθηγητής Κατσίγιαννης Ιωάννης (ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ)

 

Περίληψη

          Σκοπός αυτής εδώ της εργασίας είναι η μελέτη του νησιού της Μήλου ως προς το ενεργειακό του ενδιαφέρον. Αρχικά θα εξεταστεί η ήδη υπάρχουσα λειτουργία της ως ένα αυτόνομο νησί που είναι. Πάνω σε αυτήν τη μελέτη προσομοιώνοντας το υπάρχον σύστημα  θα εξεταστεί το κόστος λειτουργίας αλλά και στοιχεία όπως είναι ο σωστός τρόπος λειτουργίας αλλά και πως λειτουργεί στην πραγματικότητα ένα τέτοιο σύστημα.

           Επιπλέον, θα θεωρηθούν τρία βασικά σενάρια ανάπτυξης της Μήλου, τα οποία επιμέρους θα έχουν επιπλέον ανάπτυξη ως προς τις δυνατότητες τους. Τα τρία αυτά σενάρια είναι η διασύνδεση της Μήλου με την ηπειρωτική Ελλάδα σε συνδυασμό με την γεωθερμία, η προσθήκη ΑΠΕ σε συνδυασμό με αποθήκευση ενέργειας και τέλος ο συνδυασμός μορφών ΑΠΕ με καλώδιο διασύνδεσης αλλά και την γεωθερμία. Οτιδήποτε αναφέρεται σε μορφή αποθήκευσης και ΑΠΕ υπάρχουν τρείς συνδυασμοί μεγέθους οι οποίοι είναι ανάλογοι με το μέγεθος της ζήτησης της ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού. Τέλος μετά την υλοποίηση των υπολογισμών θα βρεθεί το αποδοτικότερο σενάριο όσων αφορά το κόστος λειτουργίας, την επιβάρυνση του περιβάλλοντος αλλά και το κόστος κατασκευής.

          Η υλοποίηση και οι υπολογισμοί θα γίνουν με το λογισμικό MATPOWER.  Η εργασία αυτή στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία ως προς τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις αλλά και τα στοιχεία ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας είναι τα πραγματικά δεδομένα από το έτος 2014 της Μήλου.   

 

 

 

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης