Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

Κατάλογος Εκδηλώσεων

12
Οκτ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Φοίβου Απόστολου Μαργώνη, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα12/10/2021 09:00 - 10:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο:   Φοίβος Απόστολος Μαργώνης

Αριθμός Μητρώου: 2014010102

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά:            Βελτιστοποίηση Σμήνους Σωματιδίων για το πρόβλημα δρομολόγησης και χρονικού προγραμματισμού φορτηγών πλοίων βιομηχανικού φορτίου και ελεύθερων φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου

 

Επιτροπή:

Επιβλέπων:     Ιωάννης Μαρινάκης

Πρώτο Μέλος:                        Μαγδαληνή Μαρινάκη

Δεύτερο Μέλος:          Νικόλαος Ματσατσίνης

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:           Σύγχρονες μελέτες στον χώρο της ναυτιλιακής εφοδιαστικής αλυσίδας παρουσιάζουν ένα γενικό πρόβλημα δρομολόγησης πλοίων, μαζί με ένα σύνολο λύσεων βασισμένο σε πραγματικά δεδομένα, ως σημείο αναφοράς. Ένας ετερογενής στόλος πλοίων αναλαμβάνει την παραλαβή και παράδοση ενός συνόλου προϊόντων, αποσκοπώντας στην εξυπηρέτησή τους με βέλτιστη σειρά, την κατάλληλη ανάθεση εμπορευμάτων σε πλοία και στο σωστό χρονικό περιθώριο. Ταυτόχρονα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη η μέγιστη χωρητικότητα του κάθε πλοίου, ο χρόνος και η θέση από την οποία ξεκινάει να είναι διαθέσιμο όπως και περιορισμοί προτεραιότητας και συμβατότητας.

Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να κατασκευαστεί μια μέθοδος ικανή να ελαχιστοποιεί το κόστος εξυπηρέτησης των εμπορευμάτων, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των δεδομένων. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση, μία καινοτόμος δομή του αλγορίθμου Βελτιστοποίησης Σμήνους Σωματιδίων, προσαρμοσμένη για εφαρμογή σε διακριτά προβλήματα, συνδυάζεται με μια πρωτοποριακή παραλλαγή ενός μεθευρετικού αλγορίθμου κατασκευής αρχικών λύσεων και ένα σύνολο τροποποιημένων τοπικών αναζητήσεων. Η λειτουργία του αναλύεται ενδελεχώς στα επόμενα κεφάλαια. Ο προτεινόμενος αλγόριθμος συγκρίνεται με τον καλύτερο και αποδοτικότερο έως τώρα αλγόριθμο πάνω σε ένα ευρύ φάσμα ρεαλιστικών δεδομένων.

 

​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος:             12/10/2021

Ώρα:                       09:00​​​​​​​

 

Χώρος Εξέτασης

Αίθουσα:                 https://tuc-gr.zoom.us/j/92731121981?pwd=N1lSQlRCbWYxSmtrK21Pa2ZQU1hvdz09

Κτίριο:    ………………………………………

 

 

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης