Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SINGLE DISPLAY person

Διγαλάκης Βασίλειος

Φωτογραφία προσωπικούΤοποθεσία γραφείου στο χάρτη
Όνοματεπώνυμο:Διγαλάκης Βασίλειος
Κατηγορία:Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)
Ακαδημαϊκή Βαθμίδα:Καθηγητής
Σχολή:ΗΜΜΥ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)
Email:vdigalakis<στο>tuc.gr
Ιστοσελίδα:http://www.telecom.tuc.gr/~vas/
Τηλέφωνο:2821037226
Τοποθεσία:Γραφείο: 145Α-33,-34, Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ (Λ), Β' Όροφος

Στοιχεία βιογραφικού

Ειδικότητα: Αναγνώριση προτύπων και ομιλίας, επεξεργασία λόγου, συστήματα διαλόγου και πολυτροπικών διεπαφών

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Βασίλειος Διγαλάκης έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1986 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1992. Από το 1992 έως το 1995 εργάστηκε ως ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Stanford (SRI International) στο Menlo Park της Καλιφόρνιας. Στο SRI ανέπτυξε αλγόριθμους για αναγνώριση ομιλίας και κατοχύρωσε πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση της πρωτοπόρου παγκοσμίως εταιρείας αναγνώρισης ομιλίας, Nuance Communications. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Διάλογος, η οποία πρώτη ανέπτυξε λύσεις αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης για call centers με χρήση τεχνολογιών φωνής στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Από το 1995, είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Από το Σεπτέμβριο 2003 έως τον Αύγουστο του 2005, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος. Από το Σεπτέμβριο του 2005 έως το Μάρτιο του 2013 κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2017 ήταν Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2015 διετέλεσε Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις περιοχές μηχανικής μάθησης, αναγνώρισης προτύπων και ομιλίας, επεξεργασίας λόγου, συστημάτων διαλόγου και πολυτροπικών διεπαφών. Ο κ. Διγαλάκης έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, ενώ έλαβε δύο βραβεία καλύτερης δημοσίευσης από την IEEE Signal Processing Society, το 1999 και το 2000. Το εργαλείο Google Scholar δίνει 4.268 αναφορές στο έργο του και τιμή h-index  34 (Ιανουάριος 2016).

Εκπαίδευση: 

  • Ph.D. Boston University, ΗΠΑ,1992
  • M.Sc. Northeastern University, ΗΠΑ, 1988
  • B.Sc. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 1986

Ερευνητικά Πεδία: Αναγνώριση Φωνής και Επεξεργασία Λόγου, Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες, Επεξεργασία Σήματος, συμπεριλαμβανομένου επεξεργασία λόγου και εικόνας, Θεωρία Πληροφορίας, Θεωρία εκτίμησης και στοχαστική μοντελοποίηση

Τομέας: Τηλεπικοινωνιών

Εργαστήριο: Πληροφορίας και ∆ικτύων

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης