Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SINGLE DISPLAY person

Μπούχερ Ματτίας

Φωτογραφία προσωπικούΤοποθεσία γραφείου στο χάρτη
Όνοματεπώνυμο:Μπούχερ Ματτίας
Κατηγορία:Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)
Ακαδημαϊκή Βαθμίδα:Καθηγητής
Σχολή:ΗΜΜΥ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)
Email:mbucher<στο>tuc.gr
Τηλέφωνο:2821037210
Τοποθεσία:Γραφείο: 145Α-16, Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ (Λ), Β' Όροφος

Στοιχεία βιογραφικού

Ειδικότητα: Μέθοδοι Σχεδίασης Αναλογικών Ολοκληρωµένων Κυκλωµάτων, Φυσική Ηµιαγωγιµών ∆ιατάξεων και Τεχνολογία CMOS, Ανάλυση, Χαρακτηρισµός και Mοντελοποίηση Ενεργητικών και Παθητηκών Στοιχείων για Yψηλές Συχνότητες, Ανάπτυξη Εργαλείων Computer Aided Design.

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Ματτίας Μπούχερ γεννήθηκε στην Ελβετία το 1964. Έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό πτυχίο του στο electrical engineering από το Swiss Federal Institute of Technology (EPFL) , το 1993 και 1999 αντίστοιχα. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής του ήταν το analytical charge-based compact modelling of MOSFETs. Το 1997, ήταν συνεργαζόμενος ερευνητής στην LSI Logic, Μιλπίτας, Καλιφόρνια. Από το 2000 έως το 2003 , ήταν συνεργαζόμενος ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα, Ελλάδα και έχει πολλές συνεργασίες με εταιρίες στο χώρο της Μικροηλεκτρονικής. Το Φεβρουάριο του 2004 έγινε επίκουρος καθηγητής στο τμήμα των Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η.Μ.Μ.Υ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης, Χανιά. Ελλάδα. Οι παρούσες ερευνητικές ασχολίες του προσανατολίζονται στη σχεδίαση Αναλογικών|RF ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και στον wide-band χαρακτηρισμό και ανεπτυγμένη συμπαγή μοντελοποίηση nanoscale CMOS μίας ή πολλαπλών πυλών και υψηλών τάσεων MOS διατάξεων. Επίσης έχει συντονίσει την ανάπτυξή κώδικα για το EKV3 MOSFET συμπαγούς μοντέλου. Είναι μέλος της ΙΕΕΕ και του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι συγγραφέας ή συν- συγγραφέας σε πάνω από 45 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια καθώς και δύο κεφαλαίων βιβλίων.

Εκπαίδευση: 

  • Ph.D. Swiss Federal Institute of Technology – Lausanne, EPFL, 1999
  • B.Sc. Swiss Federal Institute of Technology, Lausane, Ελβετία, 1993

Ερευνητικά Πεδία: EKV3 προχωρημένο συμπαγές MOSFET μοντέλο, RF χαρακτηρισμός και μοντελοποίηση nanoscale διατάξεων, Σχεδίαση αναλογικών|RF ολοκληρωμένων κυκλωμάτων

Τομέας: Τομέας Ηλεκτρονικής και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών

Εργαστήριο: Εργαστήριο Ηλεκτρονικής

Μαθήματα: Ηλεκτρονική ΙΙ, Σχεδίαση Αναλογικών CMOS Κυκλωμάτων, Ειδικά Θέματα Σχεδίασης Αναλογικών CMOS Κυκλωμάτων

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης