Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE EREYNA

Απονομή ERC Consolidator Grant στον Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ Νικόλαο Μπεκιάρη-Λυμπέρη

Όπως ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council – ERC), η πρόταση C-NORA του Αναπληρωτή Καθηγητή Νικόλαου Μπεκιάρη-Λυμπέρη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι μία από τις 321 προτάσεις (από το σύνολο των 2.222 αιτήσεων) που θα χρηματοδοτηθούν σε όλη την Ευρώπη και σε όλα τα επιστημονικά πεδία στο πλαίσιο του ERC-2022-CoG (ERC Consolidator Grants). Το πλαίσιο αυτό αφορά σε διακεκριμένους ερευνητές με εμπειρία 7 έως 12 ετών μετά την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος και το έργο C-NORA είναι ένα από τα δύο τέτοια έργα που θα χρηματοδοτηθούν στην Ελλάδα.

Μερικά στοιχεία για το έργο C-NORA και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νικόλαο Μπεκιάρη-Λυμπέρη παρουσιάζονται παρακάτω.

Τίτλο Έργου: Micro-Macro Secure Control of Infinite-Dimensional Transport Systems

Ακρωνύμιο Έργου: C-NORA

Διάρκεια Έργου: 5 έτη

Προϋπολογισμός Έργου: 2.000.000 €

Σύντομη Περιγραφή Έργου: Σε διάφορα συστήματα του πραγματικού κόσμου, η συνεχής (σε χρόνο και χώρο) μεταφορά είναι το κύριο δυναμικό χαρακτηριστικό. Δύο παραδείγματα είναι η μεταφορά αίματος και η μεταφορά επιδημιών. Με κίνητρο την επείγουσα ανάγκη σχεδιασμού αποτελεσματικών/ασφαλών στρατηγικών περιορισμού της μεταφοράς επιδημιών και παρακολούθησης της μεταφοράς αίματος, το έργο C-NORA προτείνει να εξεταστούν διαφορετικά, ετερογενή συστήματα από την οπτική γωνία των «μεταφορών», με στόχο την ανάπτυξη σχεδιασμών που εναρμονίζουν τον έλεγχο, τόσο σε μικρο-επίπεδα όσο και σε μακρο-επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Η εστίαση στο φαινόμενο της μεταφοράς παρέχει την ευκαιρία να αναπτυχθούν υπολογιστικά ελεγχόμενα σχέδια ελέγχου για μεγάλης κλίμακας, κατανεμημένα, παραμετρικά συστήματα μεταφοράς και επιτρέπει τον συνδυασμό εργαλείων ελέγχου βασισμένων σε μερικές διαφορικές εξισώσεις με εργαλεία ελέγχου ροής κυκλοφορίας, με απώτερο στόχο τον έλεγχο και την εκτίμηση γενικών συστημάτων.

Σύντομο Βιογραφικό: O Δρ. Νικόλαος Μπεκιάρης-Λυμπέρης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της οποίας έχει υπάρξει μέλος από το 2019. Από το 2017 έως το 2019 ήταν Marie Sklodowska-Curie Υπότροφος στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και από το 2014 έως το 2017 μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ίδια Σχολή. Ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ από το 2013 έως το 2014. Ο Δρ. Μπεκιάρης-Λυμπέρης έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροδιαστημικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο το 2013 και μεταπτυχιακό δίπλωμα το 2010 από το ίδιο ίδρυμα. Έλαβε το προπτυχιακό του δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2007. Ο Δρ. Μπεκιάρης-Λυμπέρης έχει συγγράψει ή συν-συγγράψει ένα βιβλίο και σχεδόν 100 άρθρα περιοδικών και συνεδρίων. Από το 2019 είναι Αναπληρωτής Εκδότης για το περιοδικό Automatica του International Federation of Automatic Control (IFAC). Ο Δρ. Μπεκιάρης-Λυμπέρης έλαβε το 2013 Chancelor’s Dissertation Medal στην Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο (καλύτερη διδακτορική διατριβή στη Μηχανική για το 2013 του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο) και το 2016 ένα Marie Sklodowska-Curie Individual Fellowship ερευνητικό συμβόλαιο.

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης