Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE DIAKRISEIS

Best student paper award στο συνέδριο IEEE ICASSP 2015

Το βραβείο Best Student Paper Award, έλαβε η εργασία με τίτλο "Noncoherent sequence detection of orthogonally modulated signals in flat fading with log-linear complexity" και συγγραφείς τους διδακτορικούς φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Πάνο Αλεβίζο και Γιάννη Φούντζουλα και τους Αναπληρωτές Καθηγητές Γεώργιο Ν. Καρυστινό και Άγγελο Μπλέτσα, στο πλαίσιο του συνεδρίου IEEE ICASSP 2015.

Το συνέδριο IEEE ICASSP είναι από τα παλαιότερα και εγκυρότερα διεθνή ετήσια συνέδρια της IEEE στην Επεξεργασία Σήματος, με περίπου 3000 submitted papers ετησίως. Για το φετινό συνέδριο, για κάθε μία από τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου επιλέχθηκε ένα best student paper. Η εργασία της Σχολής ΗΜΜΥ έλαβε το Βest Student Paper στην θεματική ενότητα "Signal Processing for Communications and Networking". Τα υπόλοιπα 7 best student paper awards έλαβαν κορυφαία Πανεπιστήμια/Σχολές/οργανισμοί και πιο συγκεκριμένα : EPFL, Google, INRIA, Delft, UMN, Queen Mary London. Τα βραβεία έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του συνεδρίου:http://icassp2015.org/awards-grants/ 

Στη δημοσίευση της Σχολής ΗΜΜΥ, αναπτύσσεται ένας αλγόριθμος πολυπλοκότητας O(N logN) για βέλτιστη τυφλή ανίχνευση ακολουθιών N συμβόλων διαμορφωμένων με FSK (frequency-shift keying). Η FSK χρησιμοποιείται κυρίως σε επικοινωνία ασθενούς διαύλου. Παραδείγματα άμεσης εφαρμογής: το Διαδίκτυο των Λαχανικών  (Internet of Vegetables), το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και οι ετικέτες RFID (Internet of Things), οι υποβρύχιες και οι δορυφορικές επικοινωνίες. Μέχρι σήμερα, η βέλτιστη τυφλή ανίχνευση FSK γινόταν (θεωρητικά) με πολυπλοκότητα O(2^N).

Σχετικό άρθρο από τα Χανιώτικα Νέα, 21.3.2015: http://www.haniotika-nea.gr/nei-dromi-stis-psifiakes-tilepikinonies/  

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης