Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE DIAKRISEIS

Διάκριση φοιτητών της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης στον ετήσιο παγκόσμιο διαγωνισμό "UniCTF 2022" του Hack The Box

Οι προπτυχιακοί φοιτητές Οδυσσέας Σταύρου, Αγγέλου Δημήτρης, Δαμιανάκης Σταύρος, Κονοφάος Γιώργος και Τσιαμπόκαλος Σταύρος της Σχολής ΗΜΜΥ

Οι πρώτες 10 ομάδες

Οι προπτυχιακοί φοιτητές Οδυσσέας Σταύρου, Αγγέλου Δημήτρης, Δαμιανάκης Σταύρος, Κονοφάος Γιώργος, και Τσιαμπόκαλος Σταύρος της Σχολής ΗΜΜΥ και μέλη της ομάδας κυβερνοασφάλειας "TUCsec" του Πολυτεχνείου Κρήτης έλαβαν μέρος στον ετήσιο παγκόσμιο διαγωνισμό του Hack the Box, "UniCTF," για πανεπιστήμια στις 2-4 Δεκεμβρίου 2022 και κατέκτησαν την 10η θέση παγκοσμίως (ανάμεσα σε 950 ομάδες και 4500 παίκτες) και ταυτόχρονα την 1η θέση στην Ελλάδα (με συμμετοχές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην 100αδα).

Την τριάδα της κορυφής απαρτίζουν τα:

  1. Hasso Plattner Institute
  2. ENSA
  3. EPFL

Ο διαγωνισμός Hack the Box είναι ετήσιος, διεξάγεται από το 2019 και είναι αποκλειστικά για πανεπιστήμια. Ο διαγωνισμός του 2022 ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 15:00 και τελείωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 21:00. Περιείχε 22 ασκήσεις από τις οποίες οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έλυσαν τις 16, συγκεκριμένα όλες από τις κατηγορίες των Forensics, FullPwn, και Cloud.

Η σημαντική αυτή διεθνής επιτυχία έρχεται σε συνέχεια διαρκούς παρουσίας και διακρίσεων φοιτητικών ομάδων της Σχολής ΗΜΜΥ σε διαγωνισμούς πληροφορικής και μηχανικής.

Σχετικό link: https://ctftime.org/event/1825

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης