Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE DIAKRISEIS

Young Researcher’s Oral Award σε φοιτητή της Σχολής ΗΜΜΥ

Ο φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Φιορέντζης Κωνσταντίνος, έλαβε το μοναδικό βραβείο της καλύτερης παρουσίασης νεαρού ερευνητή (Young Researchers Oral Award) στο 52ο Διεθνές Συνέδριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (52nd International UniversitiesPower Engineering Conference) UPEC 2017, για την εργασία:

Evaluating the Effect of Wind-Hydro Hybrid Power Stations on the Operation of Cretan Power System

ΣυγγραφείςΚωνσταντίνος Εμμ. Φιορέντζης, Ιωάννης Α. Κατσίγγιαννης, Εμμανουήλ Σ. Καραπιδάκης, Αντώνιος Γ. Τσικαλάκης

Σκοπός της εργασίας ήταν η αξιολόγηση της λειτουργίας του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ) της Κρήτης, έπειτα από την εγκατάσταση ενός υβριδικού σταθμού αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, με αντλησιοταμίευση. Ο σταθμός αυτός εγκαταστάθηκε στο ζυγό της Σταλίδας του Νομού Ηρακλείου στην ανατολική Κρήτη, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στη λειτουργία του ΣΗΕ της Κρήτης. Στην εργασία παρουσιάστηκαν ετήσια στοιχεία μείωσης της παραγωγής και του λειτουργικού κόστους των θερμικών μονάδων του νησιού, ύστερα από την ένταξη της αντλησιοταμιευτικής διάταξης.

Το UPEC είναι ένα εδραιωμένο διεθνές συνέδριο το οποίο απευθύνεται σε επιστήμονες, νέους ερευνητές, διδακτορικούς και μηχανικούς σε όλο τον κόσμο με θέμα την ηλεκτρική ενέργεια.  Φέτος διοργανώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, για δεύτερη φορά έπειτα από 21 χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο: http://www.upec2017.com/

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης