Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE DIAKRISEIS

Επιστημονική δημοσίευση στη διεθνή λίστα Significant Papers-FPL London 2015

Στο πλαίσιο του φετινού Συνεδρίου FPL London 2015, η εργασία των Ιωάννη Σούρδη και Διονύσιου Πνευματικάτου με τίτλο Fast, Large-scale String Match for a 10Gbps FPGA-based Network Intrusion Detection System (έτος παρουσίασης 2003), έλαβε βραβείο για την συνολική επιρροή και  συμπεριλήφθηκε στις 27 σημαντικότερες δημοσιεύσεις (Significant Papers), από συνολικά 1765 δημοσιεύσεις που ήταν αρχικά υποψήφιες και που έχουν παρουσιαστεί κατά την διάρκεια των 25 ετών (1991-2014)  διεξαγωγής του συνεδρίου. Το πρώτο διεθνές Συνέδριο Field-programmable Logic and Applications (FPL)  διοργανώθηκε το 1991 στο Πανεπιστήμιο Oxford University. 

Η επιλογή των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων έγινε από διεθνή επιτροπή SPC (Significant Papers Committee ), λαμβάνοντας υπόψη μόνο έγκριτες επιστημονικές δημοσιεύσεις  (regular papers),  καθώς και τις αναφορές (citations) από το Google Scholar (αρχικά επιλέχθηκαν οι δημοσιεύσεις που είχαν περισσότερες από 9 αναφορές ανά έτος ή περισσότερες από συνολικά 100 αναφορές). 

H εν λόγω δημοσίευση, ανήκει στην κατηγορία Security and Networks-on-Chip, και αναφέρεται στην αποδοτική ανίχνευση πακέτων για τον εντοπισμό κακόβουλου περιεχομένου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των αναδιατασσόμενων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Πρόκειται για εργασία που έγινε, από τον τότε μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος ΗΜΜΥ (σήμερα Σχολή ΗΜΜΥ) κ. Ιωάννη Σούρδη, ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής στο Chalmers University of Technology και με Επιβλέποντα Καθηγητή τον κ. Διονύσιο Πνευματικάτο (Σχολή ΗΜΜΥ - Εργαστήριο Μικροεπεξεργαστών & Υλικού).

Το άρθρο: http://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-540-45234-8_85 

Περισσότερες πληροφορίες για την διεθνή λίστα

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης