Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE DIAKRISEIS

7 Καθηγητές της Σχολής ΗΜΜΥ ανάμεσα στους Κορυφαίους 2% Επιστήμονες Παγκοσμίως

Επιβεβαιώθηκε και φέτος το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει, καθώς και η διεθνής φήμη που έχει αποκτήσει, η Σχολή ΗΜΜΥ, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης των Baas, Boyak, Ioannidis (2021) του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021. Η κατάταξη αυτή, με τίτλο "Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators", ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως. 

Η ανανεωμένη, για το 2021, ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2020 και του συνολικού τους έργου και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως. Η ευρύτερη ετήσια αξιολόγηση της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford βασίζεται στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει κάθε επιστήμονας με τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

Επτά (7) μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής βρίσκονται για το έτος 2020 στη λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως, καθώς και σ' αυτούς που ανήκουν στο κορυφαίο 2% παγκοσμίως στην επιστημονική περιοχή τους (μεταξύ 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υποκατηγοριών τους που αναλύθηκαν).

Πρόκειται για τους (κατά σειρά κατάταξης):

  1. Αναπληρωτής Καθηγητής Κανέλλος Φώτιος
  2. Αναπληρωτής Καθηγητής Κουτρούλης Ευτύχιος
  3. Καθηγητής Μπλέτσας Άγγελος
  4. Επίκουρος Καθηγητής Μπεκιάρης-Λυμπέρης Νικόλαος

Επίσης, στον κατάλογο των κορυφαίων ερευνητών με βάση το συνολικό επιστημονικό τους έργο βρίσκονται τέσσερα (4) μέλη, ένα (1) εκ των οποίων περιλαμβάνεται και στην παραπάνω λίστα:

  1. Καθηγητής Πετράκης Ευριπίδης
  2. Ομότιμος Καθηγητής Χριστοδουλάκης Σταύρος
  3. Αναπληρωτής Καθηγητής Κανέλλος Φώτιος
  4. Ομότιμος Καθηγητής Καλαϊτζάκης Κωνσταντίνος
© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης