Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό

Σεργάκη Ελευθερία

Φωτογραφία προσωπικούΤοποθεσία γραφείου στο χάρτη
Όνοματεπώνυμο:Σεργάκη Ελευθερία
Κατηγορία:Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)
Σχολή:ΗΜΜΥ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)
Εργαστήριο: (Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας)
Email:esergaki<στο>tuc.gr
Ιστοσελίδα:http://www.memorymag.net/elef/
Τηλέφωνο:2821037695
Τοποθεσία:Γραφείο: 141Α-32, Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ (Λ), Α' Όροφος

Στοιχεία βιογραφικού

Η Ελευθερία Σεργάκη γεννήθηκε στα Χανιά στις 5 Φεβρουαρίου 1962, είναι παντρεμένη με τρία παιδιά.

Πτυχιούχος φυσικής από το Τμήμα Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1985, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Ηλεκτρονικού Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο Κρήτης τον Μάιο του 1997 και Διδακτορικό Δίπλωμα από στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης τον Ιανουάριο του 2011.

Έχει λάβει επιπλέον επιμόρφωση στο Θερινό Σχολείο: “Energy and Environment”, Greek Section of International Solar Energy Society (ISES), Πανεπιστήμιο Πάτρας, 1983, “Μικροεπεξεργαστές σε συστήματα αυτομάτου ελέγχου”, ΕΛΚΕΠΑ Ηράκλειου, στο “Laser Measurements/Instrumentation”, Seminar, Max-Plank-Institut für Quantenoptik, Laser Spectroscopy Department, Garshing im München, October, 1988, “Laser Measurements / Instrumentation”, Seminar Fraunhofer Institute, October, 1988, και στο 1st International School: “Laser Surface Microprocessing”, Tashkent, USSR, το 1989. 

Από τον Ιούνιο του 2013 ανήκει στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και κατέχει θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, με αντικείμενο στη θεωρία και εφαρμογές Ελέγχου Γραμμικών Συστημάτων. Από το 1985 έως το 2013 διατέλεσε ως συμβασιούχος Διδάσκων-Ερευνητής, και ως μόνιμο Εργαστηριακό Διδακτικό προσωπικό στέλεχος του ερευνητικού και εκπαιδευτικού «Εργαστηρίου Δομής της Ύλης & Φυσικής Λέιζερ» του Πολυτεχνείου Κρήτης. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του «Εργαστηρίου Δομής της Ύλης & Φυσικής λέιζερ του Π.Κ.».

Έχει εμπειρία αυτόνομης διδασκαλίας των μαθημάτων «Θεωρία και Εφαρμογές Αυτομάτου Ελέγχου» και «Γραμμικά Συστήματα»  της Σχολής ΗΜΜΥ του ΠΚ (2013 έως και 2015), διδακτική εργαστηριακή εμπειρία στη διδασκαλία θεωρίας Φυσικής και εργαστηριακών ασκήσεων του προγράμματος σπουδών των Σχολών του Π.Κ. (1985- 2012), των εργαστηριακών και φροντιστηριακών μαθημάτων των μαθημάτων "Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας" (ΕΝΕ301) της Σχολής ΗΜΜΥ του ΠΚ (2016 - έως σήμερα).

Διεξάγει εφαρμοσμένη έρευνα στα πεδία: i) Σχεδιασμό συστημάτων και αλγορίθμων αυτομάτου ελέγχου με σκοπό την ελαχιστοποίηση των ενεργειακών απωλειών, στα πλαίσια της οποίας κατέχει ατομική ευρεσιτεχνία (2008) για τον έλεγχο και την ελαχιστοποίηση των ενεργειακών απωλειών, βασισμένη σε ασαφή λογική, εφαρμόσιμη σε  ηλεκτρικές μηχανές ηλεκτροκίνησης, ii) Μοντελοποίηση και πρόβλεψη φυσικών διεργασιών βασισμένη σε  αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, iii) ανάπτυξη αλγορίθμων αυτόματης διάγνωσης στην ιατρική.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μονογραφίες στο ieeexplorer data base. Από το 2006 παρουσιάζει σε Συνέδρια του ΙΕΕΕ (είτε σαν ομιλήτρια είτε σαν πόστερ). Είναι συν-συγγραφέας σε επιστημονικό βιβλίο για την τεχνολογία και την λειτουργία των λέιζερ (Εκδόσεις Ιδρύματος Ευγενίδη, 2008). Έχει διατελέσει Επιστημονική Υπεύθυνος έργου στο ΠΚ (Προγρ. ΕΠΕΑΕΚ 1998-2000) για την ανάπτυξη πρότυπων πειραματικών διατάξεων διδασκαλίας της Φυσικής για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η Δρ. Ελευθερία Σεργάκη είναι αξιολογήτρια διεθνών επιστημονικών εργασιών και διεθνών συνεδρίων (IEEE Journals: "Trans. on Industrial Electronics" and “Transactions on Fuzzy Systems”, ELSEVIER Journals, JOURNAL “Journal of Engineering and Computer Innovations”, TELEKMNIKA, IEEE International Conf. On Electrical Machines και άλλων). Έχει πανελλήνιες διακρίσεις ως επιστημονική υπεύθυνος και μέλος της ομάδας εκπροσώπησης της Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο για την διδακτική της Φυσικής στο CERN, διάκριση στον «Πανελλήνιο Αγώνα Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικής» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Εναλλακτικά 2ος επιλέξιμος ανάδοχος συγγραφής των εκπαιδευτικών βιβλίων. Το 2018 της απονεμήθηκε από την Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης το βραβείο Διδακτικού έργου του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) για την συνολική προσφορά της παρουσία της στο Ίδρυμα.

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης