Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό

Μπεκιάρης - Λυμπέρης Νικόλαος

Φωτογραφία προσωπικούΤοποθεσία γραφείου στο χάρτη
Όνοματεπώνυμο:Μπεκιάρης - Λυμπέρης Νικόλαος
Κατηγορία:Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)
Ακαδημαϊκή Βαθμίδα:Αναπληρωτής Καθηγητής
Σχολή:ΗΜΜΥ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)
Email:nlimperis<στο>tuc.gr
Ιστοσελίδα:https://users.isc.tuc.gr/~nlimperis/
Τηλέφωνο:2821037460
Τοποθεσία:Γραφείο: 141Α-25, Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ (Λ), Α' Όροφος

Στοιχεία βιογραφικού

Ειδικότητα: Θεωρία: Έλεγχος συστημάτων διανεμημένων παραμέτρων, συστήματα με καθυστερήσεις, μη γραμμικός έλεγχος, προσαρμοστικός έλεγχος, έλεγχος διακοπτικών συστημάτων. Εφαρμογές: Έλεγχος και εκτίμηση κυκλοφοριακής ροής, έλεγχος συνδεδεμένων και αυτοματοποιημένων οχημάτων, έλεγχος βιολογικών συστημάτων μεταφοράς, ανίχνευση πληρότητας σε έξυπνα κτίρια, έλεγχος καταλύτη οχημάτων, τρισδιάστατη εκτύπωση, έλεγχος ταλαντώσεων στην εξόρυξη πετρελαίου, δικτυωμένα συστήματα ελέγχου.

Σύντομο Βιογραφικό: O Δρ. Νικόλαος Μπεκιάρης-Λυμπέρης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το 2019. Από το 2017 εώς το 2019 ήταν Marie Sklodowska-Curie Υπότροφος στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και από το 2014 εώς το 2017 μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ίδιο τμήμα. Ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ από το 2013 εώς το 2014. Ο Δρ. Μπεκιάρης-Λυμπέρης έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροδιαστημικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, το 2013 και μεταπτυχιακό δίπλωμα το 2010, από το ίδιο ίδρυμα. Έλαβε το προπτυχιακό του δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2007. Ο Δρ. Μπεκιάρης-Λυμπέρης έχει συγγράψει ή συν-συγγράψει ένα βιβλίο και πάνω από 100 άρθρα περιοδικών και συνεδρίων. Από το 2019 είναι Αναπληρωτής Εκδότης για τα περιοδικά Automatica του International Federation of Automatic Control (IFAC) και IEEE Transactions on Intelligent Transportation Systems. Ο Δρ. Μπεκιάρης-Λυμπέρης έλαβε το 2013 Chancelor’s Dissertation Medal στην Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο (καλύτερη διδακτορική διατριβή στη Μηχανική για το 2013 του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο), το 2016 ένα Marie Sklodowska-Curie Individual Fellowship ερευνητικό συμβόλαιο και το 2022 ένα ERC Consolidator Grant.  

Εκπαίδευση: Διδακτορικό, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, 2013. Μεταπτυχιακό, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, 2010. Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 2007.

Ερευνητικά Πεδία: Θεωρία: Έλεγχος συστημάτων διανεμημένων παραμέτρων, συστήματα με καθυστερήσεις, μη γραμμικός έλεγχος, προσαρμοστικός έλεγχος, έλεγχος διακοπτικών συστημάτων. Εφαρμογές: Έλεγχος και εκτίμηση κυκλοφοριακής ροής, έλεγχος συνδεδεμένων και αυτοματοποιημένων οχημάτων, έλεγχος βιολογικών συστημάτων μεταφοράς, ανίχνευση πληρότητας σε έξυπνα κτίρια, έλεγχος καταλύτη οχημάτων, τρισδιάστατη εκτύπωση, έλεγχος ταλαντώσεων στην εξόρυξη πετρελαίου, δικτυωμένα συστήματα ελέγχου.

Τομέας: Τομέας Συστημάτων.
Εργαστήριο: Εργαστήριο Αυτοματισμού.
Μαθήματα: Γραμμικά Συστήματα (προπτυχιακό/χειμερινό), Συστήματα Ελέγχου (προπτυχιακό/θερινό), Μη-Γραμμικά Συστήματα (μεταπτυχιακό/θερινό).

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης