Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

Προπτυχιακές Σπουδές

Οι σπουδές στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης αποσκοπούν στην εκπαίδευση και υψηλή τεχνική κατάρτιση μηχανικών σε θέµατα σύγχρονης τεχνολογίας που εντοπίζονται στα πεδία της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής και αρχιτεκτονικής υπολογιστών, των τηλεπικοινωνιών, των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, και των συστημάτων αυτόματου ελέγχου. Σκοπός είναι να αποκτήσουν οι φοιτητές το θεωρητικό υπόβαθρο που θα τους επιτρέπει να καταλαβαίνουν σε βάθος τις θεµελιώδεις αρχές της νέας τεχνολογίας, σε όλους τους παραπάνω τοµείς, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της ραγδαία εξελισσόµενης τεχνολογίας.

Το ακαδηµαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεµβρίου κάθε χρόνου και λήγει την 31η Αυγούστου του εποµένου. Το εκπαιδευτικό πρόγραµµα σπουδών κάθε ακαδηµαϊκού έτους κατανέµεται χρονικά σε δύο εξάµηνα. Τα μαθήµατα που διδάσκονται στη Σχολή έχουν διάρκεια ενός (1) εξαµήνου και περιλαµβάνουν: από έδρας διδασκαλία του μαθήµατος, φροντιστήρια και φροντιστηριακές ασκήσεις, εργαστηριακές ασκήσεις, πρακτική εξάσκηση των φοιτητών, πραγµατοποίηση σεµιναρίων ή άλλων δραστηριοτήτων απαραίτητων για την εµπέδωση των γνώσεων.

Οι προπτυχιακές σπουδές στη Σχολή διαρκούν δέκα (10) εξάµηνα στα οποία συµπεριλαµβάνεται και η εκπόνηση διπλωµατικής εργασίας.

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης