SIGLE NEWS - DO NOT DELETE

Google After IO18 Crete

Google Developers Group Greece σας προσκαλούν αυτην την Παρασκευή 15 Ιουνίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για να ζήσετε από κοντά την εμπειρία του Google After IO18 Crete, ενος τριήμερου φεστιβάλ τεχνολογίας (15-17 Ιουνίου) με πολλά ενδιαφέροντα sessions και εκλεκτούς καλεσμένους.

Artificial Intelligence, Machine Learning, Android, Google Cloud, Chatbots, Firebase, Google Assistant, Virtual Reality live experience, Startups Funding, Growth, Face to Face meetings with the experts, Kids coding workshops, Career day, Sandbox Area, Networking και άλλες πολλές εκπλήξεις περιμένουν το κοινό της Κρήτης.

Το check in και το sandbox area ανοίγουν τις πόρτες τους την Παρασκευή στις 12:00 ενώ το πρόγραμμα των ομιλιών ξεκινά στις 14:00 με τις Keynote ομιλίες του Παναγιώτη Τζίνη, Google Developer Expert & GDG Greece Founder και του Carlo Lucera Android Developer Advocate ώπου θα μας παρουσιάσουν τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις του φετινού Google I/O στο Σαν Φρανσίσκο και θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Θα ακολουθήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου που υλοποιεί το έργο CrossEUWBA και τις Women Techmakers Greece. Μέσα από ένα ειδικό workshop οι ενδιαφερόμενες startups, επιχειρήσεις, ομάδες που θέλουν να εισάγουν στην αγορά ένα καινούργιο προϊόν, project ή υπηρεσία θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν πολύ χρήσιμες συμβουλές πάνω σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία, το design, το marketing, αλλα και να ενημερωθούν για πηγές εκπαίδευσης,ενημέρωσης και χρηματοδότησης. Οι Velocity.partners ταξιδεύουν στην πόλη του Ηρακλείου για να δείξουν startups πώς να κάνουν pitch σε μια Venture Capital. Η Revolut, μια βρετανική fintech startup θα παρουσιάσει πώς κατάφερε να φτάσει ήδη τους 2,000,000 πελάτες μέσα σε τρια χρόνια ενώ θα δώσει ένα πολύ ωραίο δώρο στους κατόχους exclusive ticket.

Οι startups θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν (pitch) την δραστηριότητά τους και να μιλήσουν απευθείας με τους experts.

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί πώς η τεχνολογία μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη, δημιουργήθηκε ένα πάνελ: “Enabling Growth Throughout Technology” με εκπροσώπους και φορείς απο την κεντρική αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και την έρευνα. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές που θα φιλοξενηθούν στην κεντρική σκηνή του Google After I/O 2018 Crete είναι: ο κ.Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων Κρήτης, ο κ. Μανόλης Αλιφεριάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο κ. Παναγιώτης Τσακαλίδης Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ.Ζερβάκης Μιχάλης Αντιπρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης και άλλοι καλεσμένοι. Την συζήτηση θα ανοίξει ο Παναγιώτης Τζίνης, Google Developer Expert, παρουσιάζοντας τρέχουσες καλές πρακτικές του εξωτερικού “εφαρμοσμένων τεχνολογιών αιχμής” στον Αγροτικό και Τουριστικό τομέα, ενώ θα ακολουθήσει ένα ανοιχτό debate οπου οι καλεσμένοι ομιλητές μαζί με το κοινό θα αναλύσουν την υπάρχουσα κατάσταση και θα συζητήσουν πώς μπορούν να προσαρμόσουν και να υιοθετήσουν αντίστοιχα καλά παραδείγματα για να επιταχυνθεί η τοπική ανάπτυξη.

Kατα τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να γνωρίσετε την ομάδα του VR lab στον χώρο του sandbox area και να ξεναγηθείτε στον μαγικό κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας ενώ όσοι αγαπούν το σχεδιασμό βιντεοπαιχνιδιών θα μάθουν πως να φτιάχνουν ένα VR παιχνίδι μέσα απο ενα codelab.

Η Αργυρω και ο Θάνος, IT Recruiters της Randstad (diamond sponsor της εκδήλωσης), θα σας περιμένουν στο sandbox area για να σας ενημερώσουν για τις 60+ ανοιχτές θέσεις εργασίας στο χώρο της τεχνολογίας και να σας κατευθύνουν πώς μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, επιπλέον μέσα από δύο workshops θα μας εξηγήσουν τί αξιολογούν οι εργοδότες πριν προσλάβουν έναν νέο συνεργάτη, τί ζητάνε να γνωρίζετε, τί θελουν να δουν στο βιογραφικό μας, τί θέλουν να διαβάσουν στην συνοδευτική επιστολή, τί λάθη κάνουμε συνήθως, πώς πρέπει να προετοιμαστούμε για μια συνέντευξη, τί ερωτήσεις θα μας κάνουν, ποιές απαντήσεις θα εντυπωσιάσουν, θα μας εξηγήσουν το προφίλ μας στα social media παίζει ρόλο; τί πρέπει να προσέξουμε και πολλές άλλες συμβουλές από τους ειδικούς στον χώρο των προσλήψεων στον τομέα της τεχνολογίας.

Το Google After IO 18 στην Κρήτη φιλοξενεί φέτος και ειδικά workshops για παιδιά ηλικίας 6+. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα, το Σάββατο και την Κυριακή μέσα από το Google CS First και δύο προγράμματα ρομποτικής να πάρουν μια γεύση απο τον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό.

H Cyberlogic μια δυνατά αναπτυσσόμενη εταιρεία ΙΤ που εδρεύει στην Κρήτη (silver sponsor της εκδήλωσης), θα είναι στο sandbox area για να γνωρίσει απο κοντά φιλόδοξους προγραμματιστές που αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες αλλα και να παρουσιάσει την δουλειά της στους επισκέπτες του Google After IO18.

Οι 2bcreative, το Galaxy Hotel, η Alpha plus, η ticketcore, ΑΝΕΚ Lines- Blue Star Ferries, οι Wines of Crete, ο μηλοκλέφτης, τα προϊόντα δια χειρός γελαστής και οι Wine Walkers είναι ανάμεσα στις εταιρείες που υποστηρίζουν την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Το Google After I/O είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ τεχνολογίας που εδώ και τρία χρόνια έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς της τεχνολογίας, προσκαλώντας top developers, εκπροσώπους εταιρειών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών οργανισμών, να συζητήσουν και να μοιραστούν τις τελευταίες εξελίξεις.

Επισκεφτείτε το site της εκδήλωσης για το πλήρες το πρόγραμμα, τους ομιλητές  και για να δηλώσετε συμμετοχή https://heraklion.googledevelopers.gr/googleafterio18/

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης
--