Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE

Επισκέπτες σε Εργαστήρια της Σχολής για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε την χαρά, στις 2 Οκτωβρίου, να φιλοξενήσει δέκα κυρίες και κυρίους της τρίτης ηλικίας από το Γηροκομείο Χανίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων.


Οι φιλοξενούμενοί μας, επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Προγραµµατισµού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστηµάτων, όπου ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μιχάλης Λαγουδάκης "σύστησε" στους ηλικιωμένους τα Ρομποτάκια της ομάδας "Κουρήτες". Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εργαστήριο  Διανεμημένων Πληροφορικών Συστημάτων και Εφαρμογών, όπου ο Νεκτάριος Μουμουτζής, μέλος ΕΤΕΠ,  έδειξε στους παρευρισκόμενους σκηνές Ψηφιακού Καραγκιόζη.


Τέλος οι νέοι μας φίλοι επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μικρότερους επισκέπτες μας από Δημοτικό Σχολείο και να τους ....ανταγωνιστούν στο μπάσκετ!

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. 

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης