Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE DIAKRISEIS

Φοιτητής της Σχολής ΗΜΜΥ μέλος της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας

Ο Παναγιώτης Μπελλώνιας, φοιτητής της Σχολής  ΗΜΜΥ, συμμετέχει στην ελληνική αποστολή, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας "European Cyber Security Challenge 2019" (ECSC), στις 9-11 Οκτωβρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Την ομάδα προετοίμασε και συντόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Χρήστος Ξενάκης, υπεύθυνος οργάνωσης και συντονισμού της ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας (σ.σ Hellenic Cyber Security Team). 

Ο διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας ECSC, αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). Μέσω του ECSC, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, και της συμμετοχής των εθνικών ομάδων, επιδιώκεται ο εντοπισμός νέων ταλέντων στο χώρο της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, καθώς είναι κοινά αποδεκτό ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέχουν σε θέματα κυβερνοασφάλειας από το επίπεδο που επιθυμούν. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι ομάδες καλούνται να 'σπάσουν' τα συστήματα των άλλων ομάδων ή να 'διορθώσουν' τα δικά τους ώστε να είναι ασφαλή και μη προσβάσιμα σε απειλές. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 19 χώρες από όλη την Ευρώπη. Οι ομάδες καλούνται να λύσουν προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων όπως π.χ. ασφάλεια ιστού, ασφάλεια κινητών τηλεφώνων, κρυπτογραφικά παζλ, αντίστροφη μηχανική, εγκληματολογία, κ.α.

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης