Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SIGLE NEWS - DO NOT DELETE DIAKRISEIS

O Αναπληρωτής Καθηγητής Άγγελος Μπλέτσας στην λίστα των 45 κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων κάτω των 45 ετών σύμφωνα με την Καθημερινή

Σε άρθρο του στην Καθημερινή (30.09.2018)ο Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και στη Σχολή Θετικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, δημοσιεύει λίστα με τους 45 κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες κάτω των 45 ετών, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής, Άγγελος Μπλέτσας.  Η λίστα περιλαμβάνει σαράντα πέντε Έλληνες επιστήμονες γεννημένους από το 1974 και μετά, οι οποίοι έχουν δημοσιεύσει εργασίες με επιρροή στο κορυφαίο 0,1% της παγκόσμιας επιστήμης. 

Σύντομο Βιογραφικό του Άγγελου Μπλέτσα: 
O Άγγελος Μπλέτσας έλαβε με άριστα το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ από το αντίστοιχο τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 1998, το Μεταπτυχιακό (Master of Science) και το Διδακτορικό το 2001 και το 2005, αντίστοιχα, από το Εργαστήριο Μέσων Επικοινωνίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT Media Lab). Εργάστηκε στα ερευνητικά εργαστήρια της Mitsubishi Electric (MERL), αρχικά ως σύμβουλος και στην συνέχεια ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, και στο εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του τμήματος Φυσικής Α.Π.Θ., ως επισκέπτης ερευνητής. Από το καλοκαίρι του 2009, εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η έρευνά του εστιάζεται στις ασύρματες επικοινωνίες με έμφαση στα δίκτυα αναμετάδοσης, στα (πολύ) χαμηλού κόστους δίκτυα αισθητήρων με τεχνικές οπισθοσκέδασης, στην επεξεργασία σήματος για τηλεπικοινωνίες, στην σχεδίαση και υλοποίηση ενσωματωμένων δικτύων χαμηλού κόστους, στα RFIDs, στην μετρολογία χρόνου/συχνότητας, καθώς επίσης και στην βιβλιομετρία. Έλαβε βραβείο καλύτερης διπλωματικής εργασίας από την Ericsson Hellas το 1999, για την υλοποίηση πλήρους συστήματος εκφώνησης κειμένου της Ελληνικής από υπολογιστή (text-to-speech), βραβεία υποτροφίας από την ΒΤ και την Nortel Networks, από το 2001 έως το 2005, βραβείο καλύτερης δημοσίευσης Guglielmo Marconi 2008 από την Διεθνή Ένωση Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE), διάκριση καλύτερης εργασίας στο διεθνές συνέδριο IEEE ISWCS 2009 και έχει επιβλέψει εργασίες που έχουν λάβει διακρίσεις και βραβεία καλύτερης εργασίας φοιτητή στα διεθνή συνέδρια IEEE RFID-TA 2011, IEEE SENSORS 2013, IEEE ICASSP 2015, IEEE RFID-TA 2017 και MOCAST 2018. Έχει επιβλέψει δύο διπλωματικές εργασίες που τιμήθηκαν δύο διαφορετικές χρονιές με το πρώτο βραβείο καλύτερης διπλωματικής εργασίας σε εθνικό επίπεδο στην περιοχή των ασυρμάτων επικοινωνιών από το Ελληνικό παράρτημα της IEEE VTS/AES. Η ερευνητική του χρηματοδότηση περιλαμβάνει πληθώρα έργων, με στόχο την χρηματοδότηση των μεταπτυχιακών του φοιτητών. Έχει λάβει θετική αξιολόγηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) στον 3ο διαγωνισμό του 2009-2010 "Starting Researcher Grant" καθώς και το βραβείο Αριστείας του Πολυτεχνείου Κρήτης το 2013.

Διαβάστε το άρθρο "Η dream team των Ελλήνων επιστημόνων κάτω των 45 ετών" 
Δείτε τη λίστα των κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων 

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης